onsdag 16 februari 2011

Mina Favorit Recept

Kladdkaka :

Ingredienser:                                               


  • 100 g Smör eller Margarin
  • 2 st Ägg
  • 2,5 dl Strösocker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 3 msk Kakao                                 
  • 2 dl Vetemjöl

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175°C.
Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.
Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.
Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.



Mockaruta

Ingredienser (10 portioner/st.):

  • 150 g Smör eller Margarin
  • 2 Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 1,5 dl Mjölk
  • 4,5 dl Mjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 msk Kakao
Glasyr:
  • 3 dl Florsocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 4 msk Smält Smör eller Margarin
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 msk Kakao
  • 1 påse Kokos
Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker poröst, tillsät mjölk, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och smöret
  3. Häll smeten i en djup plåt. och in i ugnen i 15 min på 225 grader
  4. Glasyren: blanda allt och bre över den färdiga kakan och sedan sprid ut kokos över den
  5. Och VOILÀ en kaka :)
Puss <3


150 gram margarin el smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao

Glasyr

3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk smält smör (eller margarin)
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 påse kokos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar