Kladdkaka :
Ingredienser:
- 100 g Smör eller Margarin
- 2 st Ägg
- 2,5 dl Strösocker
- 1 msk Vaniljsocker
- 3 msk Kakao
- 2 dl Vetemjöl
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175°C.Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.
Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.
Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.
Mockaruta
Ingredienser (10 portioner/st.):
- 150 g Smör eller Margarin
- 2 Ägg
- 3 dl Strösocker
- 1,5 dl Mjölk
- 4,5 dl Mjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 msk Kakao
- 3 dl Florsocker
- 2 tsk Vaniljsocker
- 4 msk Smält Smör eller Margarin
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 msk Kakao
- 1 påse Kokos
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker poröst, tillsät mjölk, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och smöret
- Häll smeten i en djup plåt. och in i ugnen i 15 min på 225 grader
- Glasyren: blanda allt och bre över den färdiga kakan och sedan sprid ut kokos över den
- Och VOILÀ en kaka :)
Puss <3
margarin el smör | |
ägg | |
strösocker | |
mjölk | |
mjöl | |
bakpulver | |
kakao | |
Glasyr | |
florsocker | |
vaniljsocker | |
smält smör (eller margarin) | |
vaniljsocker | |
kakao | |
kokos |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar